Dobro znano podjetje, ki ima največ uspehov s prodajo prenosnih računalnikov, Acer se zadnja leta vse bolj vključuje v boj za primat pri prodaji nizko cenovnih tabličnih računalnikov. Zato ni presenečenje, da je Acer še pred uradno predstavitvijo na CES v Las Vegasu javnosti preko spleta pokazal svoje moči z dvema novima cenovno zelo ugodnima tabličnima računalnikoma Acer Iconia A1 in B1.

Acer Iconia B1.Če zmore Google z Nexus 7 tabličnim računalnikom izjemno ceno okoli 250€ za začetni model, ga Acer z Iconio B1 dobesedno pohodi. Za 129€, kolikor bo potrebno odšteti za Iconio B1, dobite 7 inch-ni 10-točkovni zaslon, 1,3 GHz dvojederni procesor z 1 GB delovnega spomina, 16 GB prostega prostora za vse vaše datoteke, sprednjo kamero in stereo zvočnike nameščene na sprednji strani. Vgrajena baterija pa bo dobra za okoli 5 ur brskanja po spletu in igranja iger. Acer Iconia B1 bo poganjal operacijski sistem Android 4.2.1, na voljo v prodajalnah tudi pri nas bo predvidoma sredi Januarja 2014.

Če je Acer s prvim tabličnim računalnikom ciljal predvsem na Google Nexus 7-ko, pa Acer z Iconio A1 cilja bolj kot ne na Ipad Mini. To je takoj opazno pri videzu omenjenega tabličnega računalnika – premium dizajn z aluminijastim pokrovom baterije, ozkim 8,1 mm profilom debeline in težo komaj 380 g. Pod stabilnim ohišjem boste našli zanimivo izbiro strojne opreme – Intel-ov Atom Z2560 1,6 GHz procesor z 1 GB delovnega spomina za brezkompromisno uporabniško izkušnjo prednaloženega Android 4.2.1 operacijskega sistema. Vso dogajanje na tablici vam bo orisal 7,9 inch-ni IPS zaslon HD ločljivosti, dogajanje pa bosta opisala zmogljiva stereo zvočnika. Za vso vsebino na tablici je na voljo 16 GB spomina, ki pa je dodatno razširljivo še z microSD kartico. Acer z vgrajeno baterijo obljublja 7,5 ur neprekinjene zabave s tablico. Acer Iconia A1 je tako soliden tablični računalnik, ki najbolj preseneti s svojo ceno – 169€. V prodajalnah tudi pri nas bo na voljo predvidoma ob koncu Februarja.

Acer Iconia A1.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here