Navadno ne bi poročali o luksuznih mobilnih napravah, a zaradi res dobrega videza omenjene naprave moramo malo spremeniti pravila. Morda do sedaj niste vedeli, a Blackberry že nekaj let sodeluje z oblikovalskim podjetjem, ki je ‘krivo’ za izgled legendarnih avtomobilov Porsche 911. V sodelovanju s Porsche Design kanadsko podjetje enkrat letno predstavi luksuzni mobilni telefon. Tokrat se je Porsche Design lotil (pre)oblikovanja mobitela Blackberry Z10.

Blackberry P'9982Blackberry P’9982 je po stojni opremi identičen svojemu bratu Z10. Opazne spremembe so v izbiri materialov in malce prikrojenem zunanjem videzu. Tako luksuznega Blackberry-a spredaj krasi premium nerjaveče jeklo, zadnji pokrov baterije pa je iz ročno prevlečenega italijanskega usnja. Ja, še vedno govorimo o mobitelu in ne kakšnem avtu! Kot da takšen mobitel ni dovolj, dobite zraven v paketu z mobitelom še več različnih polnilcev – bojda ljudje ki uživajo dobrote Porsche Design-a veliko potujejo – in še nekaj ‘priročnih’ dodatkov, kateri so seveda vsi s Porsche logotipom. Da pa ne bi bili preveč vsiljivi z bahanjem o novem luksuznem mobitelu, bo popularna BBM aplikacija kar sama ob uporabniku napisala, da uporablja mobitel Porsche Design.

In sedaj vprašanje – koliko ta mobitel stane? Hja, malce več že kot ti naši navadni mobiteli – okoli £1,500 / $2,400. Pa vseeno se cena niti ne približa podobnim luksuznim modelom podjetja Vertu (pred kratkim še v lasti podjetja Nokia), ki stanejo okoli $6,000.

Če že ne nameravate kupiti omenjeni mobitel, pa si vsaj poglejte uradni ‘unboxing’ v videu spodaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here