LG ostaja letos še edini izmed večjih proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov, ki še ni predstavil svojega paradnega konja za leto 2014. Po tem, ko nismo bili najbolj navdušeni nad novim Samsung Galaxy-em S5 in ko niso ne Sony Xperia Z2 ne Nokia Lumia 930 ne HTC One (M8) naredili večjih korakov naprej, priznamo, da z velikim zanimanjem spremljamo kaj pripravljajo pri LG-ju. Glede na informacije, ki so pricurljale v zadnjih dneh, se najave novega LG G3 veselimo tako kot že dolgo ne.

Za novega LG G3 se trenutno napoveduje, da bo imel vgrajen zaslon z najvišjo ločljivostjo izmed katere koli prenosne naprave. Zaslon IPS+ velikosti 5,5 inchev naj bi premorel ločljivost naslednje generacije – 2K oz. 1440 x 2560 pik. To je kar 45% več pikslov od trenutnih FullHD zaslonov, katere imajo vgrajene tako Galaxy S5, Xperia Z2, One (M8) in Lumia 930. Da pa ne bi zaslon porabil preveč energije, naj bi ta bil zgrajen na osnovi Low Temperature Poly-Silicon (LTPS), ki poleg varčne porabe energije omogoča še manjše robove zaslona in s tem kompaktnejšo obliko.

V slogu glavnih letošnjih tekmecev bo skoraj zagotovo LG G3 poganjal novi Snapdragon 801 procesor z Adreno 330 grafično enoto. Z razliko od G2 pa naj bi osnovni model imel enkrat večji uporabniški spomin – 32 GB za vse slike, video posnetke, glasbo in aplikacije se sliši ravno prav. Ko smo že pri večpredstavnosti, žal se zaenkrat ne omenja uporaba stereo zvočnikov. Kamera na drugi strani pa bo po vsej verjetnosti deležna nadgradnje iz zdajšnjih 13MP na senzor velikosti 16 MP z IOS+ tehnologijo (optična + digitalna stabilizacija). Prva fotografija predvidoma posneta z novim G3 izgleda odlično!

LG-jev 2K zaslon velikosti 5,5 inchev ob predstavitvi.

Področje, ki je bilo deležno večjih sprememb je uporabniški vmesnik. Ta naj bi bil sedaj veliko bolj moderen in privlačen na pogled, poleg tega, pa naj bi imel še kopico pametnih storitev. Na primer – spomni vas lahko, da vzamete dežnik preden zapustite stanovanje, saj glede na vremensko napoved kaže, da bo popoldan dež. Pametno, ni kaj. Ne ravno pametna funkcija, ampak ena, ki zagotovo pritegne pozornost, pa je tudi predvidena vgradnja optičnega bralca prstnih odtisov. Če Apple in Samsung to počneta, zakaj pa ne bi še LG.

Predstavitev novega LG G3 bo verjetno nekje sredi maja ali v začetku junija in seveda jo bomo spremljali tudi mi! Zato nas spremljaj še naprej tukaj preko naše spletne strani gizzmo.si/novice, preko naše facebook strani ali preko našega Google+ profila.

Predstavitev drugih flagship naprav v letu 2014 najdeš tukaj:


Samsung Galaxy S5
HTC One (M8)
Sony Xperia Z2
Nokia Lumia 930


ter Najboljši telefoni leta 2013.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here