Facebook spletna stran je še vedno daleč najbolj priljubljena stran za ohranjanje in navezovanje stikov s celotnega sveta. A vse le ni tako rožnato v svetu modrine. Spomnimo se samo lansko-letnega neuspelega poizkusa prodora aplikacije Facebook Messenger v svet SMS kratkih sporočil. Odziv v javnosti na aplikacijo Messenger je bil tako nizek, da je podjetje hitro ovrglo idejo o zagotavljanju SMS podpore v aplikaciji. A očitno vodilni v podjetju še niso vrgli puške v koruzo, saj so danes napovedali prevzem podjetja WhatsApp za neverjetnih $16 bilijonov. Za nakup slednjega se je zanimal tudi Google, a očitno ni ponudil dovolj vabljive pogodbe.

WhatsApp Inc. je z isto imensko aplikacijo v preteklih letih zgradil največje omrežje za pošiljanje sporočil preko mobilne povezave. Mesečno uporablja aplikacijo WhatsApp več kot 450 milijonov uporabnikov, kar 70% njih je dnevno aktivnih v aplikaciji. Tudi mnogi izmed nas. S takšno statistiko je podjetje seveda zelo vabljivo za nakup, a vsi nimajo dovolj denarja za takšno potezo. Namreč kmalu po objavi nakupa podjetja s strani Facebooka je v javnost prišla novica, da se je tudi Google potegoval za WhatsApp. A ponujenih $10 bilijonov je bilo veliko manj od ponudbe Facebooka.

Kaj bo Facebook naredil s tako velikim nakupom še ni znano. Trenutno obe strani govorita le o boljšem vzajemnem sodelovanju z namenom še večje povezanosti med ljudmi na medmrežju. Ustvarjalci aplikacije WhatsApp pa so zagotovili nekaj – spletnega oglaševanja tudi po prevzemu ne bo v njihovi aplikaciji!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here