Ponedeljek 24. februarja bo odločilen dan za napoved najbolj pričakovanega mobilnega telefona tega leta. Samsung bo z novim modelom Galaxy S5 poskušal ohraniti in odbiti močan napad tekmecev kot so LG, Sony in HTC. Mu bo uspelo?

Mobilni telefon Samsung Galaxy S5 bo po dosedanjih informacijah imel malce večji zaslon z veliko večjo ostrino od svojega predhodnika – 5,25 inch-ni zaslon QHD resolucije (2560×1440 pik). Zaenkrat še ni povsem jasno, ali bo zaslon na osnovi AMOLED ali IPS LCD tehnologije. Več informacij je znanih glede procesorja, ki naj bi bil najnovejši 4-jederni Snapdragon 805, ki se vrti na odličnih 2,5GHz. Za delovni spomin naprave bo na voljo 3GB spomina. Kamera na zadnji strani mobilnega telefona naj bi imela nov ISOCELL modul z resolucijo 16MP. ISOCELL tehnologija je Samsungov izum, ki zagotavlja ostrejše slike z večjim barvnim razponom.

Nov uporabniški vmesnik.Povsem nov izgled pa naj bi dobil Samsungov uporabniški vmesnik TouchWiz. Kot vidite na sliki je vmesnik veliko bolj ‘ploščat’ in enostaven. Podobno preobrazbo je pred časom doživel tudi Applov uporabniški vmesnik na iOS napravah. Nova bo tudi ikonografija, ki jo je Samsung že pokazal na sliki vabila zgoraj.

Zelo skrivnostni so pri Samsungu glede zunanjega videza ter glede uporabe materialov. Vemo, da je največja kritika zdajšnjega Galaxy S4 prav preveč plastična uporaba materialov. Naj na tem mestu vlijemo nekaj upanja za bolj kakovostno zunanjost Galaxy S5. Namreč Samsung je kmalu po predstavitvi S4-ke zbral vse svoje oblikovalce na sestanku z namenom določitve skupne oblikovne ideje naslednjih proizvodov Samsung. Povod za sestanek so bile ravno kritike na račun uporabe preveč plastičnih materialov v svojih proizvodih. Prvi rezultat posvetovanja lahko vidimo na mobilnem telefonu Samsung Galaxy Note 3, ki je korak v pravo smer. A upamo, da je Samsung od predstavitve slednjega naredil še kak korak naprej in da bo Samsung Galaxy S5 pravi premium mobilni telefon v vseh pogledih.

V video posnetku spodaj si lahko pogledate še uradni ‘teaser’ podjetja Samsung za ponedeljkovo Unpacked 5 prireditev. Slednjo bo Samsung v živo predvajal tudi preko svojega Youtube kanala ob 20. uri tukaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here