Kdo ne pozna odličnih HP prenosnih računalnikov? Ta isti proizvajalec zdaj vstopa v vse večji svet tabličnih računalnikov – kar ni presenetljivo, saj se ocenjuje, da bo prodaja tabličnih računalnikov čez par let že presegla prodajo prenosnih računalnikov. Sicer to ni ravno njihov prvi tablični računalnik z Android operacijskim sistemom (prvi je HP Slate 7 Plus), a tokratna modela sta glede na zmogljivost in ceno veliko bolj konkurenčna in s tem na široko odpirata vrata za HP.

Oba nova modela poganja 4+1 jederni Tegra 4 procesor, ki obljublja predvsem odlično grafiko z 72 jedrnim grafičnim procesorjem. Pa tudi za smotrno porabo energije Tegra 4 dobro poskrbi, saj ima eno dodatno jedro, ki skrbi za procesiranje podatkov aplikacij z manjšimi zahtevami. HP Slate 7 Extreme je manjši izmed obeh z 7 inch-nim HD zaslonom, 1 GB delovnega spomina in priloženim pisalom. HP Slate 8 Pro je večji z 8 inch-nim zaslonom izboljšane HD resolucije (1600×1200), dodatno pa ima stereo zvočnika ter vgrajeno BeatsAudio tehnologijo za boljši zvok. Oba modela trenutno poganja Android 4.2.2, vgrajena baterija pa naj bi zadostovala za 11 ur neprestane uporabe.

Omenjena tablična računalnika trenutno še nista na voljo v Sloveniji, lahko pa ju naročite preko uradne HP spletne trgovine. Cena za 7 inch-ni model z 16GB je 299$, 8 inch-ni 16 GB model pa je malce dražji s ceno 329$. Če se zanimate za nakup tablice velikosti od 7 do 8 inchev, vam priporočamo, da si pogledate naš izbor najboljših tabličnih računalnikov z manjšim zaslonom s klikom na povezavo tukaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here