Svetovni mobilni kongres v Barceloni (MWC – Mobile World Congress) je mesto, kjer vsako leto proizvajalci iz celotnega sveta predstavijo svoje nove izdelke predvsem za evropsko tržišče. Tokratni MWC bo na sporedu od 24. do 27. februarja. Zaenkrat se predvideva, da bo to dogodek, ki se ga bomo spominjali v celotnem letu 2014. Napovedujejo se namreč predstavitve treh mobitelov, ki se bodo po vsej verjetnosti podali v boj za najboljše mobilne naprave leta 2014.

V svojem slogu prehitevanja konkurence za par dni je LG že uradno napovedal, da bo 13. februarja predstavil nov model – verjetno posodobitev linije PRO, ki je neposredna konkurenca Samsungovi Note liniji mobilnih telefonov. Od novega LG G PRO 2 se pričakuje, da bo imel velik 6 inch-ni zaslon FullHD resolucije in Snapdragon 800 procesor. Za tisto nekaj več od konkurence pa naj bi poskrbel vgrajen zvočnik nove generacije, ki bo končno poskrbel za globoke nizke tone.

Fotografija mobitela LG G PRO 2.Samsung je hitro odgovoril na LG-jevo promocijo in je že poslal vabila za svojo Unpacked 5 prireditev, ki bo na prvi dan MWC-ja, torej 24. februarja. Samsung v svojem slogu na Unpacked prireditvah vedno predstavlja nove mobitele in vsi že na veliko govorijo, zakaj se je pojavila 5-ica ob imenu Unpacked. Ja kaj druga kot pa namigovanje na predstavitev težko pričakovanega Samsung Galaxy S5! O slednjem zaenkrat ne vemo veliko, šušlja pa se o 5,2 inch-nem zaslonu 2K resolucije in o uporabi najnovejšega procesorja podjetja Qualcomm – Snapdragon 805! Prav tako naj bi imel Galaxy S5 vgrajen nov modul za kamero s tehnologijo ISOCELL resolucije 16MP. ISOCELL tehnologijo je razvil Samsung in obljublja ostrejše slike z večjim razponom barvne palete zahvaljujoč novem načinu proizvodnje senzorja kamere.

Precej skrivnostni so še pri Sony-ju, HTC-ju in Nokiji. Za Sony-ja se predvideva, da bo predstavil posodobitev mobitela Sony Xperia Z1. O nasledniku poimenovanem Sony Xperia Z2 smo nekaj informacij že dobili in smo jih predstavili v novici tukaj. Sodeč po teh informacijah je lahko Sony Xperia Z2 resen konkurent Samsungu. Tudi HTC še sam uradno ni nakazal, kaj lahko od njega pričakujemo na MWC. A če pogledamo, da je njihov flagship HTC One star že 1 leto, se predvideva, da bo tajvansko podjetje predstavilo nadgradnjo obstoječega modela. Po prvih informacijah sodeč naj bi bil poimenovan HTC One 2. Imel naj bi večji 5 inch-ni zaslon FullHD resolucije, oblikovno pa naj bi ostal zelo podoben svojemu predhodniku. Za presenečenje poskrbi pokrov baterije, ki naj bi imel prostor za dve 5MP UltraPix kameri. Zakaj dve kameri se še ne ve točno, ugiba pa se, da naj bi razlog tičal v slikanju večjega števila slik z različnim ostrenjem. Slednje naj bi omogočalo določitev fokusa slike po tem, ko je bila slika posneta. Podoben učinek naredi Nokia s tehnologijo Nokia Refocus. In ko smo že pri Nokiji – nekateri na veliko govorijo, da bo Nokija na MWC-ju predstavila svoj prvi Android telefon. Nokijo Normandy, kot je njegovo testno ime, smo že predstavili v eni izmed prejšnijih novic, zato vse fibrčne vabimo, da si pogledate kaj namerava Nokia z Android operacijskim sistemom tukaj.

Po vsem tem kar smo povedali izgleda, da bo MWC 2014 izredno zanimiv. Vse novosti iz omenjenega kongresa bomo predstavili tudi na naši spletni strani Gizzmo Novice, zato na pridno spremljajte v februarju direktno preko Gizzmo.si ali preko naše Facebook strani Gizzmo Novice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here