Lahko bi rekli, da Si.mobil vrača udarec, saj smo bili v zadnjem času deležnih hitrih vključitev novo najavljenih mobitelov le s strani Telekoma Slovenije. Tako nas je novica o vključitvi najzmogljivejšega malčka Sony Xperia Z1 Compact v Si.mobilovo ponudbo res malce presenetila. A presenečanja so dobra, vsaj takšna!

Sony Xperia Z1 Compact.Sony Xperia Z1 Compact predstavlja dve kategoriji mobilnih telefonov združeni v eno napravo. Prva kategorija so mobiteli z manjšim zaslonom oz. z manjšimi fizičnimi merami. Kot že ime naprave namigne, je glavna lastnost mobitela njegova kompaktnost oz. njegova velikost, ki je veliko bolj priročna od današnjih velikanov. Druga kategorija predstavlja najzmogljivejše pametne mobitele. Tako se pod ohišjem tega kompaktneža skriva strojna oprema, ki je v večini primerov identična tisti uporabljeni v danes enem izmed najboljših mobitelov na voljo Sony Xperia Z1. Kombinacija teh dveh kategorij postavi mobitel Sony Xperia Z1 Compact pred konkurenco (HTC One mini, Samsung Galaxy S4 mini) in ga postavi ob bok Applovem zlatem jabolku Iphonu 5S.

Sony je uspel v kompaktno 127x65x9,5mm ohišje (velikost primerljiva z Iponom 5S) vgraditi danes najhitrejši procesor Snapdragon 800 z 2GB delovnega spomina in 4.3 inch-ni IPS zaslon HD resolucije s tehnologijo Triluminos za večjo paleto prikazanih barv. Na pokrovu zadaj se bohoti 20.7 MP kamera z Sony-jevo G lečo in dodatnim BIONZ proceorjem za procesiranje slik in video posnetkov. Pod pokrovom pa najdemo še vzdržljivo baterijo velikosti 2300mAh. In vse to v vodoopornem ohišju! Ko potegnemo črto pod specifikacijami vidimo, da je Sony Xperia Z1 Compact izjemno zmogljiv mobitel v pomanjšani verziji. In slednje ni mišljeno v negativnem smislu – čas je, da na trg pridejo tudi zmogljivi malčki!

Točnega datuma vključitve v Si.mobilovo ponudbo in cene operater še ni najavil, pričakujemo pa ga lahko najverjetneje proti koncu Februarja oz. v začetku Marca (cena brez vezave trenutno okoli 480€). Xperio Z1 Compact poganja Android 4.3 operacijski sistem, kasneje pa bo nadgradljiv na 4.4. V video posnetku spodaj si lahko pogledate uradno predstavitev mobitela Sony Xperia Z1 Compact z vsemi funkcijami.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here