Nekaj tednov pred prihodom novega Microsoftovega operacijskega sistema Windows 10 so v tem programskem podjetju zdaj zapisali, da bodo zaradi prestrukturiranja poslovnega modela na področju mobilne telefonije odpustili nekaj manj kot osem tisoč delavcev. Skoraj vsi, ki bodo odpuščeni, so svoj kruh služili na oddelku Nokie – slednjo je Microsoft pod svoje okrilje vzel lansko leto. S tem se po vsej verjetnosti začenja konec ere telefonov z Windowsi.

635720641551361454_microsoft_nokia.jpg

Ti bi lahko dobro konkurirali operacijskima sistemoma iOS in Android. Od operacijskega sistema Windows so veliko pričakovali Samsung, HTC, LG – največji proizvajalci pametnih telefonov – a so ga zaradi slabe prodaje vsi opustili. Zgodba Nokie se počasi končuje, z njo pa najverjetneje tudi Windows Phone – obvladoval je okoli triodstotni delež na trgu pametnih telefonov.


A v vsem slabem je nekaj dobrega. Microsoft ne želi opustiti proizvodnje pametnih telefonov. Namesto, da bi proizvajali cenejše in manj zmogljivejše, so se vodilni odločili storiti korak naprej – k prestižnejšim modelom. S tem bodo lahko dokazali, kako močno sposoben bo Windows 10. Slednji bo nudil popolno in preprosto povezovanje mobilnikov, osebnih računalnikov, tablic in celo igralne konzole Xbox One.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here