Trend ‘mini’ verzij popularnih mobilnih telefonov je v porastu in LG je zadnji izmed večjih proizvajalcev, ki se temu trendu pridružuje. LG G2 mini je pomanjšana verzija enega najboljših mobilnih telefonov preteklega leta – LG G2. A LG ni ubral podobne poti kot jo je Sony z Xperio Z1 Compact, zato je LG G2 mini le pomanjšana verzija s prav tako ‘pomanjšanimi’ specifikacijami. A nič zato, ne potrebujejo vsi super pametnih in dragih mobilnih naprav, kajne?

LG G2 mini.LG G2 mini je mobilni telefon srednjega cenovnega razreda. Na sprednji strani ga krasi IPS LCD zaslon velikosti 4,7 inch-ev s spodobno resolucijo 960×560 pik. Minija v notranjosti poganja 4-jederni Snapdragon 400 procesor, ki se vrti na 1,2GHz. Za vse vaše fotografije in glasbo je na voljo 8GB spomina, ki pa se ga da razširiti z microSD pomnilniško kartico. Kamera na zadku mobilnega telefona je resolucije 8MP, na zadku pa se v slogu zadnjih LG naprav nahajajo tudi tipke za vklop/izklop ter za glasnost. LG G2 mini uporablja najnovejši Android 4.4 operacijski sistem, ki bo skrbno upravljal z 2,440 mAh veliko vgrajeno baterijo. Omenjeni mobilni telefon bo na voljo v črni, beli in rdeči barvi ter v barvi šampanjca.

Spodaj si lahko pogledate še uradni ‘teaser’ za omenjeni mobilni telefon. V njemu vas LG poizkuša prepričati, da vas bo G2 mini naredil mlajše in pametnejše. Kdo ve, morda pa so Južni Korejci res našli najbolj iskano zdravilo. Še o dobavljivosti in ceni – slednja še ni znana, v Evropi pa bo LG G2 na voljo predvidoma v začetku aprila.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here