Nokia za promocijo svojih mobilnih telefonov z Android operacijskim sistemom uporablja moto XTRAORDINARY XCELLENT (neobičajna odličnost), kar ravno prav opiše tri nove naprave Nokia X, X+ in XL. Zakaj? Prvič – neobičajno je to, da kljub temu, da jih poganja Android operacijski sistem, je uporabniški vmesnik veliko bolj podoben tistemu na Windows Phone napravah. In drugič – omenjene tri naprave so odlične predvsem zaradi svoje izredno dostopne cene – od 89€ do 109€ brez vezave!

Uporabniški vmesnik na Nokia X napravah.Novo družino mobilnih telefonov Nokia X finci uvrščajo med Lumia in Asha naprave. Družina X v sebi združuje značilno Nokia oblikovanje, popularne Nokia aplikacije in celotno knjižnico aplikacij na voljo za Android naprave. Tako bodo vse tri naprave na voljo v polikarbonatnem ohišju v različnih barvnih odtenkih – od zelene, črne, bele, cyan, pa vse do rumene in rdeče barve. Mobilni telefoni Nokia X bodo imeli prednaložene popularne aplikacije in storitve podjetij Nokia in Microsoft. Nokia bo tako zagotovila glasovno navigacijo z aplikacijo HERE Maps in možnostjo nalaganj zemljevidov direktno v spomin mobilnega telefona ter storitev internetnega radia MixRadio. Microsoft bo na drugi strani pristavil s svojo udeležbo uporabo aplikacije OneDrive za shranjevanje podatkov v oblaku (7GB brezplačno) in dostop do Outlook.com storitev. Android aplikacije bodo na voljo preko aplikacije Nokia Store oz. preko drugih spletnih trgovin z aplikacijami.

Nokia X je osnovni model v družini s 4 inch-nim IPS zaslonom, 512MB delovnega spomina in 3MP senzorjem kamere brez možnosti samodejne izostritve slike. Nokia X+ je malo bolj zmogljiva naprava, saj ponuja več delovnega spomina (768MB), druge lastnosti so enake osnovnemu modelu. Najbolj zmogljiva izmed trojice je Nokia XL, ki ponuja večji 5 inch-ni IPS zaslon, 768MB delovnega spomina in dve kameri – sprednjo 2MP in zadnjo 5MP z možnostjo samodejne izostritve slike. Vse tri naprave poganja enak procesor – ta je dvo-jederni Snapdragon 8225 s hitrostjo 1GHz.

Nokia X naprave bodo na voljo za 89€, 99€ in 109€. Osnovni model Nokia X bo na voljo v kratkem, medtem ko bo za Nokijo X+ in XL potrebno počakati do poletja tega leta. Spodaj vas vabimo še k ogledu uradne predstavitve mobilnih naprav družine Nokia X.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here