Sony je pred časom jasno napovedal, kje vidi svojo prihodnost. Ta je v mobilnih telefonih z unikatno uporabniški izkušnjo in premium oblikovanjem. In Sony Xperia Z2 je ravno to z uporabo najnovejših tehnologij podjetja Sony v tankem ohišju iz stekla in aluminija.

Sony Xperia Z2.Sony Xperia Z2 prinaša v kompaktnem vodo-odpornem ohišju debeline 8,2mm večji 5,2 inch-ni FullHD zaslon. Prvič v premium mobilni napravi bo Sony uporabil IPS zaslon, kar pomeni, da bo slika čista in nespremenjenih barv v še tako ekstremnih zornih kotih. Zaslon je dodatno zgrajen še na tehnologiji Triluminus in Live Color LED, ki omogočata prikaz širšega spektra barv. Ob zgornjem in spodnjem robu zaslona je Sony namestil dva stereo zvočnika za bolj doživeto izkušnjo glasbe in filmov. Dodatno je zvočna izkušnja nadgrajena še s tehnologijama S-Force Surround za prostorski zvok preko stereo zvočnikov ter s tehnologijo digitalnega zmanjševanja šumov, ki z uporabo priloženih Sony slušalk odpravi do 98% šumov iz okolja. Na zadku naprave se nahaja kamera, ki pa ni bila deležna večjih sprememb. Senzor ostaja enak kot na predhodniku z resolucijo 20,7 MP in z uporabo Sony G leče ter slikovnim procesorjem BIONZ. Večje spremembe je kamera doživela na programski strani – z Sony Xperia Z2 boste tako lahko snemali video posnetke v 4K resoluciji in v slow-motion možnosti s 120 sličicami na sekundo. Ob tem pa vam ne bo potrebno skrbeti za mirno roko, saj bo vse tresljaje odpravila SteadyShot tehnologija.

Sony Xperio Z2 poganja nov Snapdragon 801 procesor, ki deluje na 4 jederni osnovi s frekvenco delovanja 2,3 GHz. Naprava ima na voljo 3GB delovnega spomina in 16GB uporabniškega spomina, ki ga je moč povečati z uporabo microSD kartice. Xperio Z2 poganja Android 4.4.2 operacijski sistem, ki bo skrbno upravljal s 3200 mAh veliko baterijo. Uporabniško izkušnjo dodatno okrepijo značilne Sony aplikacije – Walkman, Video Unlimited, Battery Stamina, Playstation aplikacija in različni dodatki v aplikaciji Kamera.

Sony Xperia Z2 bo na voljo od marca 2014. Trenutno je ušlo nekaj informacij glede cene na evropskem tržišču – ta se giblje med 599€ in 699€. Več o omenjeni napravi si lahko pogledate na uradni spletni strani tukaj. Spodaj pa si lahko pogledate še kratko video predstavitev naprave.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here