Tako pa imamo novi Android 4.4 (KitKat) – sedaj vse kar nam še ostane je vprašanje ali bo na voljo za mobitel, ki ga sedaj uporabljam? Seveda Android 4.4 je tovarniško nameščen zaenkrat le na novem Google Nexus 5, vendar Google obljublja, da bo posodobitev na najnovejši operacijski sistem v prihajajočem mesecu na voljo tudi za ostale iz Nexus skupine mobitelov in tablic – to so Google Nexus 4 in tablice Nexus 7 (letošnja in lanskoletna izdaja) ter večji brat Nexus 10. žal pa posodobitev ne bo na voljo za Samsung Galaxy Nexus in prejšnje izdaje Nexus mobitelov. Skupaj s posodobitvijo Nexusov pa bo na voljo tudi posodobitev ta HTC One Google Play Edition in Samsung Galaxy S4 Google Play Edition.

Od ostalih bolj znanih proizvajalcev se je najprej oglasil HTC, ki je najavil posodobitev svojega HTC One mobitela v evropskih državah ob koncu januarja 2014. Za tem bo verjetno sledila tudi posodobitev manjšega HTC One Mini in večjega HTC One Max, ki pa še ni bila javno najavljena.

Kmalu za HTC-jem je sledila najava posodobitev Sony-jevih modelov. Sony je najavil, da bo najprej posodobil Sony Xperio Z, Xperio SP in Xperio T na Android 4.3 v začetku decembra. Nato pa bo v začetku prihodnjega leta sledila posodobitev na Andorid 4.4 za modele Sony Xperia Z1, Z, Z Ultra in tablico Xperia Tablet Z. Kot je razvidno iz podatkov, bo Sony Xperia Z1 preskočila verzijo Android 4.3 z namenom, da se lahko podjetje prej osredotoči na najnovejšo izdajo Android operacijskega sistema.

In Lg in Samsung? Zaenkrat še ni nič uradnega, je pa seveda za pričakovati da bo Lg G2, na osnovi katerega je bil Nexus 5 osnovan, dobil posodobitev na 4.4. Nekateri celo šušljajo da se bo to zgodilo zelo hitro, lahko da še v tem koledarskem letu. Na drugi strani se šušlja, da sosed Samsung že intenzivno dela na posodobitvi za Galaxy Note 3 in verjamemo, da je to res. Prav tako ni za pričakovat, da Samsung Galaxy S4 ne bi dobil posodobitve. Za informacijo o starejših modelih kot sta Galaxy Note 2 in Galaxy SIII pa bo potrebno še malce počakati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here