Pred kratkim smo si pogledali ponudbo najboljših mobitelov za letošnjo zimo (članek tukaj), danes pa je na vrsti pregled najboljših tablic. Prodaja tabličnih računalnikov je v porastu, kar pomeni, da je razvoj in ponudba vse večja. Na področju, kjer je do pred kratkim prevladoval Apple, vam bomo predstavili naš izbor najbolj koristnih tablic glede na njihovo ceno, velikost zaslona in uporabnost.

MANJŠI ZASLON – 7 do 8 inch-ev

V tem segmentu cenovno absolutno zmaga Google Nexus 7 (2013 izdaja). Nexus 7 ima odličen 7 inch-ni Full HD zaslon, hiter 4 jederni procesor in stereo zvočnike ter vedno najnovejši operacijski sistem Android. Za ceno od 250€ za 16 GB različico ali 300€ za 32 GB je res nepremagljiv in vam ga lahko toplo priporočamo brez pomislekov.

Google Nexus 7.

Morda edina slabost Nexus 7-ke je za nekatere ‘premajhen’ zaslon. In ravno to konkurenca pametno izkorišča. Tako so pri podjetju Apple lani prvič predstavili manjši in cenovno bolj dostopen tablični računalnik Ipad Mini, ki so ga letos nadgradili z odličnim Retina zaslonom. Novi Ipad Mini ima tako nov A7 procesor in 7,9 inch-ni zaslon. Velikost zaslona se nam zdi ravno pravšnja, dodatna prednost pa je tudi boljša podpora aplikacij za tablični računalnik. Namreč Android ima še vedno preveč aplikacij, ki so narejene za mobitel oz. za manjši zaslon in zato izgledajo na tablicah ‘razvlečene’. Je pa Ipad Mini v primerjavi z Nexusom veliko dražji. Namreč za 16GB različico je potrebno odšteti 400€, za 32 GB pa 500€. Če se zadovoljite s prejšnjo generacijo Ipad Mini-ja (slabša resolucija zaslona in še vedno dober A5 procesor) pa je lahko 16 GB različica vaša že za 300€. Več o novem Ipad Mini-ju si lahko pogledate v našem članku tukaj.

Apple Ipad Mini z Retina zaslonom.

Da pa ne bo vse samo Google ali Apple, vam predstavljamo tudi odličen Windows 8 tablični računalnik – Acer Iconia W3. Omenjena tablica je najmanjši bratec Acer Iconia W serije tabličnih računalnikov. No, Iconia W3 je tablica samo v pomenu velikosti, saj tablico poganja sistem Windows 8 – to je ta celoten paket kot ga lahko uporabljate na vašem računalniku danes in ne RT – ‘nižja’ verzija Microsoftovega operacijskega sistema. Tako ta malček lahko poganja vse programe enako kot jih na vašem PC sistemu in s tem niste omejeni samo na aplikacije v spletnih trgovinah kot to uporabljata Android in iOS. Sicer Acer Iconia W3 premore 8,1 inch-ni zaslon HD kakovosti, dvo-jederni Intel Atom procesor, vgrajeno grafično kartico Intel, microSD, microUSB in HDMI prikluček ter popolno podporo za Office sistem (Word, Excel, Powerpoint). Acer Iconia W3 je res dobra alternativa Android in iOS tablicam. Pa tudi cena je solidna – 32 GB različica je na voljo za 300€. PS: za tablico je kot dodatek tudi na voljo priročna tipkovnica!

Acer Iconia W3.

To so bile najboljše tablice velikosti zaslona 7-8 inch-ev. Spremljajte našo spletno stran tudi v prihodnjih dneh, ko vam bomo predstavili najboljše tablice z večjim 10 inch-nim zaslonom. V stiku z nami najlažje ostanete z všečkanjem naše Facebook strani tukaj (naše novice boste videli na časovnici).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here