November, december… ja malo je še pa bomo lahko sebe (tudi to je treba) ali druge obdarili s kakšnim prav posebnim darilom. Če ste bolj tehnične narave in razmišljate morda o nakupu novega mobitela, potem berite dalje, kajti tu smo da vam pokažemo katere od najnovejših in najboljših mobitelov lahko že danes kupite pri Simobilu, Mobitelu ali pri Tušmobilu.

Za ljubitelje malo večjega zaslona je v ponudbi pri Mobitelu in Simobilu že najnovejši Samsung Galaxy Note 3. Ta se lahko pohvali z veliki 5,7 inch-nim Full HD Super Amoled zaslonom, najnovejšim 4-jedernim procesorjem Snapdragon 800 , grafično kartico Adreno 330 in s 3 GB delovnega spomina. Na zadku boste našli 13 MP kamero, ki je zmožna snemanja videov v 4K ločljivosti. Za energijo bo poskrbela 3200 mAh baterija, ki, sodeč po testih, kaže na izvrstno avtonomijo baterije. Seveda kot v vsaki Note seriji je zraven mobilnika (oz. v mobilniku) tudi priročen S-Pen. Trenutno mobitel Note 3 poganja Android 4.3. Morda največji napredek, ki ga je Samsung naredil pri Note 3 je uporaba plastike na zadku, ki spominja na pravo usnje. Tako je Samsung vsaj malo utišal nasprotnike svetlečih plastičnih pokrovov baterije pri prejšnjih modelih.

Pri Samsungovem sosedu LG-ju pa so za letošnjo zimo pripravili mobitel LG G2. LG-jev tekmec je bistveno manjši od Note 3, a ima zato tudi manjši zaslon. Ta meri 5,2 inch-a in je prav tako Full HD ločljivosti, uporablja pa LCD IPS tehnologijo. Prava posebnost G2 je v tem, da ima izredno tanko obrobo ob strani zaslona (okoli 2mm). Da pa je to uspelo tehnikom v LG-ju, so morali prestaviti tipke za vklop in glasnost iz strani telefona (kot je to v navadi) na njegovo zadnjo stran. S tem dobi mobitel poseben izgled, ki pa se ga uporabniki bojda hitro privadijo. Kot je to standard za današnje super mobilce, tudi LG G2 poganja 4-jederni procesor Snapdragon 800 z 2 GB delovnega spomina. Kamera na LG G2 je prav tako odlične kakovosti, saj 13 MP velik senzor izboljšuje optična stabilizacija slike in videa. Energijo za vso to tehnologijo dovaja 3000 mAh baterija. Na mobilniku je nameščen Android 4.3, ki pa ga je LG še dodatno začinil z lastnimi inovacijami (npr. Knock on – dvakrat tapnite zaslon da zbudite ali zaklenete telefon). LG G2 je na voljo na Simobilu, Mobiteli in na Tušmobilu.

Samsung Galaxy Note 3, LG G2 in Sony Xperia Z1.

V letošnje praznično obdobje pa z vsemi silami vstopa tudi Sony. Sony je namreč na mednarodnem sejmu v Berlinu pred kratkim prestavil najnovejšo Xperio – Sony Xperia Z1. Glavna značilnost Z1-ke je 20,7 MP velik senzor kamere, ki je dodatno izboljšan z Sony-jevo tehnologijo leč – G lens in novim procesorjem slik BIONZ for Mobile. S tem kompletom Sony zagotavlja najboljšo kakovost slik tako v dobrih svetlobnih pogojih kot tudi v mraku – in še pod vodo, saj je mobitel Sony Xperia Z1 tudi vodoodporen. Pri Z1-ki pa ne boste razočarani niti na drugih aspektih mobitela – ima velik 5 inch-ni Triluminus zaslon Full HD ločljivosti, 4-jederni procesor Snapdragon 800, grafično kartico Adreno 330, 2 GB delovnega spomina in 3000 mAh baterijo. Trenutno je mobitel na operacijskem sistemu Android 4.2.2 (nadgradnja na 4.3 že napovedana), na voljo pa je na Mobitelu in Tušmobilu.

Za ljubitelje Applovih izdelkov, pa je Simobil pripravil ponudbo najnovejših Iphonov – Iphone 5S in 5C. Iphone 5C je dejansko navznoter identičen Iphonu 5, na zunaj pa je Iphone 5C prepotrebna osvežitev zunanjega izgleda – pa čeprav so aluminij zamenjali s plastičnim pokrovom. Novi Iphone 5C vas bo prevzel z vsemi mogočimi barvnimi kombinacijami pokrovov baterije in dodatkov. Na drugi strani je Iphone 5S evolucija lanskoletnega modela Iphone 5 z izboljšanim procesorjem (A7) in grafično enoto, izboljšano kamero in dvojno bliskavico. Glavna novost novega Iphone 5S pa je čitalnik prstnega vtisa, ki je vgrajen v značilen Applov gumb na sprednji strani mobitela. Tako boste lahko novega Iphona odklepali s prstnim odtisom samo vi in noben drug tat ali nepridiprav, ki vam želi brati SMS sporočila.

Apple Iphone 5S, Apple Iphone 5C in Nokia Lumia 1020.

Toliko zaenkrat o letošnji ponudbi – pa ne da bi zanemarjali Nokio ali Windows Phone, vendar trenutno v ponudbi slovenskih operaterjev še ni najnovejše Nokie Lumia 1520 in je tudi ne bo do predvidoma januarja 2014. Ostali Windows Phone mobiteli pa so zaenkrat še korak za ponudbo Android mobitelov ali Iphonov. No razen če ste ljubitelj fotografije, potem je vaša najboljša izbira definitivno Nokia Lumia 1020, ki je na voljo na Mobitelu, in vas bo osupnila z 41 MP velikim senzorjem kamere, optično stabilizacijo slike in videa in pravo fotografsko bliskavico Xenon.

Prijetno nakupovanje!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here