Netflix je nedolgo nazaj postal na voljo tudi za slovenske uporabnike, čeprav so mnogi do njega dostopali že prej s povezavo navideznega zasebnega omrežja (VPN), s katerimi uporabnik pridobi IP naslov tuje države (npr. ZDA) in s tem dobi dostop do vseh vsebin, ki so na voljo na tisti lokaciji. Kljub temu, da so storitev razširili na še 130 držav, pa se video ponudba razlikuje od države do države. Mnogi zato še vedno uporabljajo te nedovoljene povezave za dostop do širše knjižnice filmov ali serij, ki za določene države sicer niso dostopne. A Netflix se težave zaveda in je že napovedal ukrepe proti temu, saj želijo sčasoma ustvariti enotno ponudbo za vse uporabnike, ne glede na državo.

Kljub temu pa Netflix skriva še nekaj trikov, ki jih ne želijo deliti s širšo javnostjo, a so jih nadobudni uporabniki seveda kljub temu uspeli odkriti. Brskanje med ogromnimi količinami filmov ali serij je lahko precej utrujajoče in ne vrne vedno rezultatov, ki jih želimo. A Netflix ima poleg standardnih filmskih kategorij še svoje, skrite kategorije, ki jih uporablja le njihov iskalnik za lažjo selekcijo oz. za boljše predloge priporočenih filmov glede na vašo zgodovino ogledov. Njihov URL naslov je namreč sledeče oblike:

http://www.netflix.com/browse/genre/###

### pa predstavlja kodo izbrane kategorije, ki jo najdete na sledečem seznamu kod. Večine teh kategorij ne boste našli drugače kot le s kodo, število kategorij pa naj bi se ves čas spreminjalo. Nekatere od njih na slovenskem kanalu žal niso na voljo, vseeno pa mnoge izmed njih delujejo in vam lahko močno olajšajo izbiro o tem, kako preživeti deževno zimsko popoldne.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here