Pametne žarnice lahko brez pripadajočih aplikacij ali daljinskih upravljalnikov uporabljate kot povsem navadne varčne žarnice. A nova generacija pametnih LED žarnic je kot nalašč za začetek popolne revolucije vašega doma v pameten dom prihodnosti. Pametne žarnice so enostavne za namestitev in zabavne za uporabo, poleg tega pa so lahko uporabne tudi kot odličen varnostni ukrep, kadar vas ni doma. Lahko se jih upravlja preko daljinca, telefona ali pa celo preko pametnih naprav, kot je pametna ura Apple. Zaradi nizke porabe LED lučk pa lahko s pametno žarnico občutno zmanjšate tudi stroške električne energije. Zbrali smo najbolj uporabne lastnosti pametnih žarnic.

Lahko se zatemnijo

Ena izmed najbolj priročnih lastnosti pametnih žarnic je možnost zatemnitve oz. zmanjšanja intenzivnosti svetlobe brez uporabe posebnih stikal. Pametno žarnico enostavno namestite in nato upravljate kar preko aplikacije s pomočjo pametnega telefona, ki ga imate ves čas s seboj.

_MG_5229preview

Upravljanje na daljavo

Prav priročno upravljanje preko aplikacije nam omogoča, da pametne žarnice poljubno prižigamo in ugašamo tudi takrat, kadar nas ni doma. S tem preprostim ukrepom pa lahko veliko naredimo za varnost svojega doma, saj stanovanje tako nikoli ni videti prazno, s tem pa se morda lahko izognemo tudi kakšnemu nepridipravu. Lahko pa prižig na daljavo uporabimo tudi za to, da nas ob prihodu domov ne čaka temno stanovanje, ampak prijazno razsvetljen in prijeten ambient.

Spreminjanje barve

Čeprav je zatemnjevanje marsikdaj uporabno, pa ni zares razburljivo. Če želite resnično preobraziti svoj dom, poskusite spremeniti barvo v katerega izmed neobičajnih odtenkov modre, rdeče ali zelene. Pametne žarnice namreč ponujajo ogromen spekter barv za vsako priložnost. Prostor lahko naredite bolj topel in prijeten s toplo rumeno svetlobo, na zabavah lahko ustvarite noro vzdušje z barvo svetlobe, ki se ujema z izbrano tematiko, ali pa za božič pričarate praznično vzdušje ob božičnem drevescu.

best-smart-bulbs-osram-lightify-1430913230-GkYC-column-width-inline

Okolju prijazna

Posodobite dom, prizanesite okolju in hkrati še prihranite. Pametne žarnice imajo namreč do 9-krat manjšo porabo od običajnih žarnic in veliko daljšo življenjsko dobo. Za razliko od ostalih žarnic, ki 80-90% energije pretvorijo v toploto, so pametne žarnice izjemno energijsko učinkovite in 99% energije pretvorijo direktno v svetlobo, zaradi odlične stroškovne učinkovitosti na dolgi rok pa bistveno zmanjšajo porabo električne energije.

Pomagajo pri spancu

Čeprav se morda sliši neverjetno, lahko pametne žarnice zares izboljšajo kvaliteto vašega spanca. S posebnimi odtenki svetlobe pomagajo regulirati naravno proizvodnjo melanina v telesu, saj zavirajo nastajanje podnevi in povečajo produkcijo zvečer. Poleg tega pa se lahko z uporabo alarma vsako jutro prebudite s pomočjo nežne in prijetne svetlobe, s tem pa se izognetu stresu ob zvonjenju budilke navsezgodaj zjutraj.

Mr. Gizzmo ti želi pomagati pri modernizaciji svojega doma s pametno žarnico luc!
Najdi svojo luc ekskluzivno na gizzmo.si!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here