Pred mesecem dni je Google predstavil novega LG Nexus 5, pri katerem so pri Googlu obljubljali odlično kvaliteto kamere. Ko je bil mobitel dostopen širši javnosti, pa je vse bolj kazalo na to, da kamera le ni tako super kot so pri Googlu oglaševali.

A Google je vztrajal, da 8 MP Sonijev senzor z optično stabilizacijo sliko in napredno tehnologijo HDR+ ima potencial, a ob enem so potiho priznali, da so zmožnost strojne opreme malce okrnjene s programsko opremo. Hkrati s tem so napovedali, da bodo programsko opremo hitro popravili in tudi so jo – pred parimi dnevi so uporabniki Nexus 5-tke prejeli posodobitev na Android 4.4.1, ki izdatno izboljša kakovost kamere.

In kakšna je razlika? Ustvarjalci na spletni strani Phonearena so testirali novo programsko opremo s staro in ugotovili so, da je napredek velik, predvsem pa jasno opazen. Če je kamera na stari programski opremi potrebovala okoli 4 sekunde za zajetje slike, le-to zdaj opravi eno sekundo hitreje. Prav tako je fokusiranje veliko bolj natančno oz. z manj nepravilnimi meritvami. Sama slika je prav tako veliko bolj barvita in brez ‘meglice’, ki se je pojavljala, ko kamera ni čisto natančno dobila objekta v fokus. Primerjavo s staro programsko opremo si lahko pogledate na sliki spodaj.

Vir - PhoneArena.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here