Fleksy Keyboard je nova aplikacija za Android in iOS naprave, ki obljublja revolucijo na področju QWERTY tipkovnic na zaslonih na dotik. Kje se razlikuje od drugih QWERTY tipkovnic?

Prvo kot prvo je tipkovnica lepa na pogled – združuje danes najbolj popularen stil – minimalizem z moderno barvno paleto. K minimalizmu moramo prišteti tudi odsotnost – če lahko to tako poimenujemo – 25 različnih funkcij in podfunkcij s pritiskom ene same tipke. Ravno zaradi te preproste uporabe nam je všeč in bo verjetno v prihodnosti še mnogim. A od kje pride argument za revolucionarno QWERTY tipkovnico? Argument za to se skriva v dobro premišljenih potezah, ki omogočajo hitrejši vnos teksta. Namreč na tipkovnici lahko s potegom prsta v desno enkrat naredite presledek, dvakrat pa dodate ločilo. Obratno s potegom prsta po tipkovnici v levo zbrišete zadnji tekst, z dvojim potegom po tipkovnici navzdol pa tipkovnico pomanjšate in s tem sprostite zaslon za večji prikaz besedila. Če uporabljate poteze pri tipkanju, na zaslonu ne potrebujete tipke za presledek in brisanje, kar omogoči, da so posamezne tipke 14% večje in s tem lažje in bolj pravilno napišete želeno besedilo.

Fleksy pa dodaja še eno zanimivo lastnost – zaradi naprednega sistema predvidevanja besedila in naše naučenosti kje približno se nahaja katera tipka, lahko tipkovnico naredite nevidno! Da pojasnimo – uporabnik bo še vedno tipkal po sicer nevidni tipkovnici in bo, če dobro pozna razporeditev tipk, precej natančno odtipkal besedo, če pa se že pojavijo napake, jih bo napreden sistem predvidevanja vnosa besedila popravil.

Fleksy je na voljo kot brezplačna aplikacija v Google Play Trgovini tukaj ter v Apple Store tukaj. Trenutno aplikacija še ne podpira jezika slovenščina, a ustvarjalci se trudijo, da omogočijo čimveč dodatnih jezikov v čim krajšem možnem času.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here