Kdaj ste si ustvarili Facebook profil? Moj račun je aktiven od leta 2009 in v tem obdobju se je na profilu nabralo kar precej objav, za katere sem že zdavnaj pozabila, da sem jih sploh objavila in bi jih najraje pozabila, Facebook pa me vsake toliko spomni nanje. Poznate ta problem? Čas je, da svojo očistite Facebook časovnico neprijetnih objav iz preteklosti.

Preverite javne objave na časovnici

Najprej preglejte, kaj vse ste v preteklosti delili javno: pojdite na stran osebnega profila in kliknite na gumb s tremi pikami (poleg gumba »prikaži dnevnik dejavnosti« na naslovni sliki). Izberite možnost »Poglej kot …« in nato »Javno«. Zdaj lahko svoj profil vidite kot nekdo, ki ni med vašimi prijatelji.
Poscrollajte po profilu, da najdete morebitne nezaželene objave. Ko pridete do objave, ki vam ni všeč, kliknite na datum pod vašim imenom, nato pa kliknite ikono globusa in namesto »Javno« izberite eno od možnosti »Prijatelji«, »Samo jaz« ali »Po meri« glede na to, komu želite, da se objava prikazuje.

Facebook ima orodje za skrivanje starih javnih objav

Če ste bili v preteklosti zelo aktivni in niste pazili na nastavitve objavljanja, zdaj pa vam to ni več všeč, ima Facebook orodje za skrivanje javnih objav iz preteklosti. Kliknite na ikono ključavnice v desnem zgornjem kotu in izberite možnost »Oglej si več nastavitev«. V meniju »Kdo lahko vidi moje stvari?« se nahaja razdelek »Omeji pretekle objave«. S klikom na gumb tako globalno omejite vidnost preteklih objav zgolj na prijatelje.

facebook_public

Uredite svoje nastavitve časovnice

Ko ste uredili vidljivost vseh preteklih javnih objav je čas, da poskrbite tudi za vse nadaljnje. Ponovno kliknite na ikono ključavnice in v meniju izberite »Časovnica in oznake«. Pri posameznih postavkah izberite možnost, ki jo želite za nastavitve: prvo, četrto in sedmo postavko boste verjetno omejili na »Prijatelje«.
Če vam nasveti niso pomagali dovolj, lahko preverite Chromovo razširitev kot je denimo »Facebook Post Manager«.

nastavitve_facebook

Čestitke, svojo očistili ste Facebook časovnico nezaželenih starih javnih objav.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here