Oče se muči z vzpostavljanjem videoklica prek Skypa, mama še vedno uporablja Internet Explorer, vas pa čaka plaz vprašanj in prošenj prav vsakič, ko gre z elektroniko karkoli narobe. Je tudi vam ta scenarij še predobro poznan?

Čeprav so naši starši polni življenjskih modrosti in imajo marsikdaj zelo dobre nasvete, pa so glede moderne tehnologije velikokrat povsem izgubljeni. Za letošnje praznike jih lahko popeljete v 21. stoletje s tehnološkimi igračkami, ki jih bodo očarale.

Še več idej si lahko preberete na našem blogu s
TOP 11 predlogi za darila za vse generacije!

Luc

Naredite konec večernim prepirom svojih staršev o tem, kdo je na vrsti, da vstane iz udobnega fotelja in ugasne luč. Luc je pametna žarnica 21. stoletja, ki vam razsvetli življenje, saj vaš dom preobrazi v dom prihodnosti. Lahko jo upravljate kar preko svojega mobilnega telefona – na daljavo jo lahko izklapljate, vklapljate, določate različne intenzitete svetlobe, jo nastavite za jutranje bujenje ali pa preprosto uživate v mavrici barv na dosegu svoje roke – brez nepotrebnega vstajanja. Namestitev je izjemno preprosta, upravljanje preko aplikacije na telefonu ali tablici pa otročje lahko, zato ji bodo kos tudi tehnološki začetniki v obliki vaših staršev.

Touchscreen rokavice

Temperature hitro padajo, sms sporočila vaših staršev pa postajajo še bolj nejasna kot ponavadi, saj se borijo z uporabo navadnih rokavic in svojih pametnih mobilnih telefonov. Odrešite jih muk in jim ponudite rešitev, ki jih bo ščitila pred mrazom in vam bo vsem prihranila mnogo izgubljenih živcev. Z družinskim darilnim paketom touchscreen rokavic tudi letos ne morete zgrešiti.

Yi Cam

Dnevi ogromnih, nerodnih fotoaparatov so že davno mimo. Če vaši starši na potovanja in izlete še vedno tovorijo kamero v velikosti nogometne žoge, je zdaj čas za skok v sedanjost s kamero Xiaomi Yi Cam. Najenostavnejša kamera bo s samo dvema gumboma primerna tudi za tiste, ki modernih naprav niso najbolj vajeni. Preprosto upravljanje tudi tukaj poteka kar preko pripadajoče aplikacije s pametnega telefona.

Avtomobilsko držalo iOttie

Gre za inovativen pripomoček za mobilne naprave s povsem drugačnim pristopom kot običajna držala z ročicami. Držalo iOttie iTap uporablja magnet za pritrditev telefona, ki tako ponuja 360° vrtljivost in je popolno za varno prostoročno telefoniranje ali za uporabo navigacije. Predpotopni papirnati zemljevidi so že zdavnaj stvar preteklosti.

Pametna ura

Zapestna ura že dolgo nima več samo funkcije za merjenje časa, a starši morda tega še ne vedo. Ni boljšega načina, kot da jih modernizirate s pametno uro, s katero lahko tudi kličejo, prebirajo sms sporočila, predvajajo glasbo in spremljajo športni napredek, ki zajema tudi štetje korakov ali opozarjanje na predolgo sedenje ter še mnogo drugih funkcij. Pametna ura je hit letošnjega leta za mlade in tiste, ki so mladi po srcu.

Če tudi zgornji predlogi ne zadostujejo, lahko preverite še
vodič po darilih 2016!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here