Pred kratkim sta korejska proizvajalca tehnoloških naprav kot prva predstavila mobitela z ukrivljenima zaslonoma za masovno produkcijo. Naziv prvega pripada podjetju Samsung z svojim modelom Samsung Galaxy Round, a LG je hitro sledil z modelom G Flex. In ravno LG G Flex je tisti, ki bolj navduši. Zakaj, preberite spodaj.

Samsung Galaxy Round.Zanimivo je, da sta se oba proizvajalca odločila za drugačen pristop. Samsung Galaxy Round ima namreč zaslon ukrivljen z desne proti levi strani, medtem ko ima LG G Flex krivino z zgornje proti spodnji strani. Kateri pristop bo bolj učinkovit bo pokazal čas. A trenutno je Samsung Galaxy Round samo to kar pove v imenu – ukrivljen. S krivino Samsung razen hitrega pogleda obvestil, če zazibate mobitel na mizi, ne prinaša nič novega. Dejansko gre, če gledamo specifikacije, za ukrivljen model Samsung Galaxy Note 3 brez S-Pen-a.

LG G Flex.

LG se je veliko bolj potrudil z vključenimi dodatnimi inovativnimi funkcijami. Prvič – ukrivljen zaslon od zgornjega dela proti spodnjemu delu prinaša bolj doživeto gledanje videoposnetkov v ležečem položaju. Drugič – tako kot piše v imenu (Flex) je mobitel dejansko upogibljiv! Krivino zaslona lahko namreč pod pritiskom pritisnete v ravno pozicijo, pa to ne bo poškodovalo ohišja, zaslona oz. druge notranjosti. Tretjič – pokrov mobitela na zadku je samo-popravljiv na manjše praske! Ja prav ste prebrali. LG namreč promovira, da se bo v 2 urah po nastanku praske praska bistveno zmanjšala oz. ‘zacelila’. LG je tudi pripravil posnetek ‘celjenja’, ki si ga lahko pogledate tukaj.

Samsung Galaxy Round in LG G Flex trenutno nista na voljo pri domačih ponudnikih mobilne tehnologije in tudi verjetno ne bosta v prihodnosti. Gre za prva tovrstna modela zato je njuna cena visoka (okoli 1000€ v prosti prodaji), dobavljivost pa omejena. A tisti, ki si res želite mobitel z ukrivljenim zaslonom, ga lahko brez težav naročite preko drugih spletnih ponudnikov.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here