Podjetje Nokia je na svoji vsakoletni prireditvi Nokia World (letos je bila prireditev v Abu Dabiju) predstavilo 6 novih produktov – od najugodnejših modelov Asha do velikana Lumia 1520 in tablice Lumia 2520, ki si ji bomo danes podrobno pogledali.

Nokia Lumia 2520.Lumia 2520 predstavlja novi mejnik pri Nokii – je namreč njihov prvi poizkus pri izdelavi tabličnega računalnika. In kakšen dober poizkus to je! Lumia 2520 je priročnih dimenzij (debeline 8,9mm) z velikim 10,1 inch-nim Full HD IPS LCD zaslonom. Pri Nokii so še posebno ponosni na ta zaslon – saj obljublja s tehnologijama Clear Black in najmočnejšo osvetlitev ozadja med tablicami (in tudi večino pametnih mobitelov) brezkompromisno uporabnost le-tega tudi pod močno sončno svetlobo. Tablica je odeta v dobro znano in dobro sprejeto polikarbonatno ohišje, enako kot je Nokia že uporabila pri modelih pametnih telefonov kot sta Nokia Lumia 800 in 920. Ohišje bo na voljo v 4 barvnih različicah – rdeči, cyan modri, beli in črni barvi.

Pod pokrovom ohišja se nahaja prava mala zver – tablico poganja operacijski sistem Windows RT 8.1 z najnovejšim 4-jedernim Snapdragon 800 procesorjem, ki se vrti na odličnih 2,2 GHz. Za vaše datoteke bo na voljo 32GB prostega spomina, ki pa ga boste lahko kadarkoli nadgradili z microSD kartico. Tablica z veseljem sprejela tudi vašo micro SIM kartico, kar pomeni, da jo boste lahko uporabljali tudi kot telefon, če bo to potrebno, oz. najverjetnejša uporaba micro SIM kartice je za sprejem internetnega omrežja zunaj na prostem daleč stran od pokritosti Wi-Fi signala.

Pomembna lastnost za vse, ki ne morete brez Office dokumentov, je ta, da Windows RT 8.1 podpira in ima prednaloženo kompletno storitev Office – tako boste lahko pisali in urejali Wordove, Excelove in Power Point dokumente kjerkoli že boste s tablico Lumia 2520. V ta namen je Nokia predstavila tudi priročni dodatek – prava klasična tipkovnica in pokrivalo za tablico v enem!

Zadnji del tablice Lumia 2520.Za pikolovce pa naj še omenimo, da sta na tablici dve kameri – zadnja 6,7 MP ZEISS kamera in sprednja 2MP z širokim kotom snemanja. Energijo za vse kar boste s tablico počeli pa bo dovajala 8000 mAh baterija. Za tablico pa bosta na voljo tudi popularna programa Nokia Music in HERE maps, da se ne boste zgubili, če pa se že boste, boste pa lahko poslušali dobro glasbo! Na voljo bo pa tudi nov program Storyteller, ki bo vse vaše fotografije združil samodejno v albume glede na kraj in čas posnetih fotografij.

V videoposnetku spodaj si lahko pogledate uradna prva predstavitev tablice bloga Nokia Conversations. Vas Nokia Lumia 2520 ni prepričala? Potem si poglejte kaj vam to zimo ponuja Apple z njihovima novima modeloma Ipad Air in Mini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here