Pred parimi dnevi smo poročali o edinstveni aplikaciji za Android pametne mobitele, ki vam je poenostavila pot pridobitve in nalaganja najnovejše stabilne verzije alternativne programske opreme Cyanogen Mod. Le nekaj dni za tem so omenjeno aplikacijo morali odstraniti iz Google Play trgovine, saj je aplikacija spodbujala postopke s katerimi so uporabniki izgubili pravice do koriščenja garancije. In ravno slednje je največja ovira alternativnih ‘custom’ programskih oprem.

Da bi se izognili tej oviri, so se ustvarjalci najpopularnejše alternativne programske opreme Cyanogen Mod (mimogrede, CM 10 je namestilo več kot 10 milijonov uporabnikov) odločili, da združijo moči s proizvajalcem strojne opreme Oppo. To sodelovanje omogoča, da je najnovejši CM nameščen na mobilnik Oppo N1 že v tovarni in je na voljo uporabnikom takoj ko vklopijo mobitel. In pogoji garancije ostanejo neprekršeni.

Lepa poteza obeh proizvajalcev, a roko na srce – celotna zadeva je le nekakšen preizkus v realnem svetu. Namreč omenjeni mobitel Oppo N1 bo na tržišču na voljo v dveh verzijah – standardni verziji z Oppo programsko opremo in Cyanogen Mod verziji. Slednja (CM verzija) bo na voljo le preko spletne trgovine Amazon za okoli 450€. Torej vsi ljubitelji Cyanogen Mod-a se lahko malce razveselite – stvari gredo v pravo smer, če si želite videti tovarniško nameščen CM na večih napravah, a trenutno je vse skupaj le na preizkušnji in obrne se lahko še v katero koli smer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here