Absolutni vladar na WP8 operacijskem sistemu (90% tržnim delež) – Nokia – predstavlja prvi mobitel po dolgem času, ki se je sposoben enakovredno kosati glede na specifikacije z najboljšimi mobiteli Android. Nokia Lumia 1520 predstavlja dva, tri korake naprej v primerjavi s prejšnjimi Lumia modeli. Zakaj?

Z Lumio 1520 vidimo prvič na Windows Phone operacijskem sistemu uporabo 4-jedernega procesorja Qualcomm Snapdragon 800 in odličnega grafičnega modula Adreno 330. Prvič na WP operacijskem sistemu pa s tem modelom dobimo tudi velik 6 inch-ni zaslon Full HD ločljivosti. Prednost zaslona, ki ga ima Lumia 1520 pa je tudi v drugačni tehnologiji zaslona – zaslon uporablja t.i. assertive zaslon, ki prinaša veliko prednost pri zmanjšani porabi energije in pri veliko boljši vidljivosti zaslona pod močno osvetlitvijo. Zanimivo primerjavo sposobnosti novega zaslona je Nokia pokazala na predstavitvi mobitela, del le-te si lahko pogledate na sliki spodaj.

Nokia Lumia 1520 proti Samsung Galaxy Note 3.

Še ena novost Lumie 1520 je 20 MP velik Pureview senzor z ZEISS optičnimi lečami, ki glede na prve preizkuse pokoplje vso konkurenco pod seboj. Pod pokrovom pa se nahaja še velika 3400 mAh baterija, ki bo zagotavljala do 2 dneva povprečne uporabe brez potrebe po polnjenju. Če pa boste že morali vmes polniti baterijo, lahko le-to preko vgrajenega brezžičnega modula.

Nokia Lumia 1520 kmalu prihaja tudi v ponudbo na Simobilu in Telekomu Slovenije – verjetno v začetku aprila. Koliko bo potrebno odšteti za omenjeno mobilno napravo še ni znano, a po cenah na evropskem trgu vam lahko povemo, da bo le-ta v rangu Samsung Galaxy Note 3. Spodaj vas vabimo še k ogledu video predstavitve mobilnega telefona Nokia Lumia 1520.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here