Današnji pametni mobiteli in tablični računalniki so na ravni zmogljivosti računalnikov izpred 5-10 let, kar pomeni, da je vsebina, ki jo zmorejo predvajati vedno boljša. En tak primer je odlična dirkaška simulacija podjetja EA – Real Racing 3. Real Racing je v svoji tretji izvedbi postal daleč najbolj igrana simulacija dirkanja na prenosnih napravah. Razlogi za odlične prodajne številke se skrivajo v izredno dodelani grafiki za mobilne naprave in v odlični uporabniški izkušnji igre.

Real Racing 3 ponuja možnost igranja z več kot 50-imi originalnimi dirkalniki proizvajalcev kot so Porsche, Lamborghini, Dodge, Bugatti, Audi, Nissan, Ford, BMW, Lexus in še. Omenjene avtomobile pa lahko preizkusite na množici prog kot so Laguna Seca, Circuit de Spa-Francorchamps, Silverstone, Hockenheimring, Dubai Raceway in druge.

Uporabniška izkušnja igre je zasnovana na modelu kariere. Uporabnik začne dirkati v najnižjem razredu z najcenejšimi avtomobili. Z dobrimi uspehi na posameznih dirkah si služi denar in odklepa višje dirkaške razrede. Dirke potekajo v različnih slogih – od klasične dirke na kroge do lovljenja nasprotnika, drag dirke, vzdržljivostne preizkušnje in do časovnih bitk z nasprotniki. Inovacija na področju nasprotnikov je, da v kolikor imate internetno povezavo, dirkate vedno proti t.i. ‘time shifted’ nasprotnikom. Ti nasprotniki so pravi ljudje, ki so pred vami odigrali določeno stopnjo igre in katerih rezultat se je zabeležil v serverjih igre. Uporabnik nato dirka v časovnem zamiku proti rezultatu nasprotnika, ki je že opravil z stopnjo igre, ki jo trenutno igrate.

Igra je na voljo brezplačno preko Google Play trgovine za Android naprave oz. preko iTunes za iOS naprave. Igra vključuje možnost dodatnih nakupov v sami aplikaciji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here