Sony je že dolgo nazaj potrdil zanimanje za Windows Phone operacijski sistem, vendar so bili takrat mnenja, da sam uporabniški vmesnik ni dovolj zrel ter ga tako niso želeli uporabiti na svojih pametnih mobitelih. A očitno čas prinaša spremembe in v letu dni je WP operacijski sistem veliko dozorel. Dodatno k zorenju verjetno prispeva zaenkrat še neuradna večja posodobitev Blue (Windows Phone 8.1), ki naj bi bila javnosti predstavljena letos spomladi. Pa tudi katalog aplikacij na voljo za WP se je v zadnjem času zelo razširil in naj bi po napovedih Microsofta dohitel Google Play in iTunes ob koncu leta 2014. Vse to je očitno dovolj prepričalo Sony-ja, da vložijo nekaj denarja v razvoj svojega prvega Windows Phone mobitela.

Po govoricah sodeč bi naj Sony omenjeni telefon predstavil že letos spomladi, kar sovpada s predvideno posodobitvijo na Windows Phone 8.1. Sony za svojo linijo pametnih mobitelov z WP operacijskim sistemom naj ne bi uporabil dobro znanega imena Xperia ampak bo raje uporabil ime Vaio, ki ga uporabljajo za linijo prenosnih računalnikov. Razlog za takšno odločitev se morda skriva v dejstvu, da Microsoft ne dovoli sprememb videza uporabniškega vmesnika in tako sam vmesnik ne bi bil niti malo podoben vmesniku na Xperia napravah. A vseeno bo Sony dodal svoje začimbe k uporabniškem vmesniku – predsvem z multimedijskimi aplikacijami kot so Walkman, Albumi, Filmi, Kamera in trgovina vsebine Unlimited Services.

Sony Ericsson Xperia X2

Za osvežitev spomina – na sliki levo je zadnji mobitel podjetja Sony (Ericsson) z Windows operacijskim sistemom (takrat še Windows Mobile 6.5). Javnosti je bil predstavljen ne tako daleč nazaj – januarja leta 2010.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here