Multimedijski velikan Sony je na CES 2014 v Las Vegas-u včeraj svetu predstavil dve novi napravi – pametni mobitel Sony Xperia Z1 Compact, ki na novo postavlja temelje v kategoriji ‘mini’ verzij najuspešnejših telefonov in njihovo prvo pametno zapestnico SmartBand.

Sony Xperia Z1 Compact.Sony Xperia Z1 Compact je kot osnovnošolski genij v skupini študentov. Zakaj? Ker ima enake sposobnosti kot današnji najzmogljivejši pametni mobiteli a je po velikosti veliko manjši od njih. Morda bi lahko rekli, da je Iphone 5S njegov manj uspešen daljni bratranec. Pa pustimo te primerjave in preidimo k bistvu! Sony Xperia Z1 Compact je pomanjšana verzija trenutno najsodobnejšega Sony pametnega telefona Xperia Z1. “Pa kaj” boste rekli, “saj Samsung in HTC tudi to delata iz svojih top modelov.” A tukaj je zgodba drugačna – namreč Sony se je odločil, da prenese večino odličnih lastnosti Xperie Z1 tudi na manjšega brata – tako Xperio Z1 Compact poganja trenutno najzmogljivejši 4 jederni procesor Snapdragon 800 z 2 GB delovnega spomina. Prav tako ostaja kamera enako izjemna z 20.7 MP, Sony G lečo in BIONZ procesorjem. Tudi zaslon je kos večjemu bratu, saj je oblikovan z znanjem najnovejše Triluminos tehnologije z X-Reality procesiranjem slike in videa. Res odlična kombinacija strojne opreme za kompakten mobitel primerljive velikosti z Iphone 5S – a večjim 4.3 inch-nim zaslonom in vodoodpornim ohišjem! Sony Xperia Z1 Compact bo na voljo v začetku Februarja za okoli 499€ v 4 različnih barvah ohišja. Kdaj točno boste lahko omenjeni mobitel videli tudi pri domačih ponudnikih še ni znano.

Druga novost, ki jo je predstavil Sony, je inovativna pametna zapestnica SmartBand. Pametna zapestnica sama po sebi ni ravno novost, saj poznamo že več podobnih naprav – a SmartBand ima posebno lastnost. Namreč v zapestnici se nahaja osrednja inovativna naprava poimenovana Core (prevod jedro). Core predstavlja možgane zapestnice – a ne samo zapestnice. Core je odstranljiv del zapestnice, ki ga lahko nato namestimo v druge kompatibilne naprave – kot npr. v sponko na torbo, ali v moderno verižico ali… Sony je v tem delu predstavitve ostal skrivnosten in ni razkril vseh podrobnosti – obljubil pa je nekaj – nosljive naprave bodo modne, pametne in samosvoje. Več o pametnih nosljivih napravah bo Sony razkril v Februarju na MWC v Barceloni. Za zdaj vam lahko pokažemo samo uradno predstavitev te zanimive naprave z vsemi funkcijami, ki jih ponuja, v video posnetku spodaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here