Iščete zmogljiv pametni telefon pa ne želite zapraviti preveč za “malo škatlico tehnologije”? Potem imamo rešitev za vas! Ne, to je preveč v slogu poceni reklam, Nokia Lumia 920 si ne zasluži tega. Je namreč res odličen mobitel po super ceni.

Nokia Lumia 920.že res, da je malo več kot leto od najave Nokije Lumia 920, vendar ta mobitel predstavlja preporod Nokije in uspeh Windows Phone 8 operacijskega sistema, zato ga Microsoft in Nokia redno posodabljata na najnovejšo različico WP 8 sistema, Nokia pa venomer doda še svoje najnovejše aplikacije iz novih modelov – tako bo v kratkem času Nokia Lumia 920 deležna posodobitve poimenovane Black, ki bo prinesla novi aplikaciji Nokia Camera (združeni aplikaciji Pro Camera in Smart Camera) in Storyteller (združi posnete slike po albumih glede na lokacijo posnetkov in čas posnetih fotografij). Prav tako bo s posodobitvijo na voljo več možnosti za ureditev Glance zaslona.

Nokia Lumia 920 pa s svojo lanskoletno strojno opremo iz prihodnosti še danes ne razočara. Je modernih linij in dimenzij, ohišje je narejeno iz enega kosa polikarbonata, spredaj se nahaja 4,5 inch-ni IPS Pure Motion HD+ Clear Black zaslon za odlično ostro sliko s hitrim osveževanjem in boljšo vidljivostjo pod direktnim soncem. Na zadku se nahaja 8,7 MP PureView senzor z optično stabilizacijo slike – Nokia z njim obljublja neverjetne slike v mraku, slike, ki jih še danes veliko novih Android mobitelov ne more prekositi.

Primerjava slik posnetih v mraku.

Pod pokrovom Lumia 920 skriva dvo-jederni Snapdragon S4 procesor, ki do sedaj deluje kot edina slaba točka mobitela – vendar naj vas to ne skrbi! Operacijski sistem Windows Phone 8 namreč s svojim za procesorje lahkim upravljanjem “leti” tudi na dvo-jedernem procesorju, zato v nobenem primeru ne gre Nokio Lumia 920 obravnavati za počasen telefon. Za vse slike in videoposnetke je na voljo 32GB spomina, energijo za cel dan in več pa dovaja 2000 mAh baterija. Telefon pa ponuja še eno novost – brezžično polnjenje! Telefon lahko tako brez da bi ga priključili v vtičnico enostavno postavite na plošček za napajanje in telefon se bo začel polniti. Lep dodatek, kajne?

Dodatek za brezžično polnjenje.Ja, veliko je potrebno omeniti pri Nokiji Lumia 920. Pa še tako smo izpustili brezplačno navigacijo z govorom za celoten svet Here Maps in Here Drive+, ki deluje brez internetne povezave, pa brezplačne radio postaje v aplikaciji Nokia Music, ki jih lahko poslušate tudi brez povezave na internet, Dolby Headphone ojačevalec zvoka, popolna podporo za Office dokumente in nameščen internetni brskalnik Internet Explorer. Tu pa je tudi še množica drugih aplikacij v spletni trgovini Windows Phone Store, ki v zadnjem času izjemno hitro dohiteva Android v smislu števila ponujenih aplikacij in danes ni več skrbi, da katere aplikacije ne bi našli za vašo Nokia Lumia.

Pozabili pa smo omeniti najpomembnejšo stvar – ceno Nokia Lumia 920 danes – in ta je res neverjetna. Cena se na spletu za povsem nov aparat giblje okoli 300€, najboljše ponudbe lahko najdete še za do 20-30€ manj. Nokia Lumia 920 pa je na voljo tudi pri domačih ponudnikih – na Mobitelu je pri vezavi za 2 leti lahko vaša že za 240€, za 300€ pa jo dobite tudi na Tušmobilu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here