Tušmobil predstavlja novost med domačimi operaterji – svojo lastno linijo mobilnih telefonov pod blagovno znamko Tušmobil. V linijo Tušmobil bo vključenih 5 mobitelov, od tega trije spadajo med pametne mobitele. Pa še nekaj – vseh 5 modelov podpira dve SIM kartici hkrati, kar pomeni, da ne bo več potrebno vsakič baterije ven dati ko boste želeli zamenjati SIM kartico.

Za najzahtevnejše uporabnike je na voljo model Tušmobil Sirius W980. Omenjeni mobitel se lahko pohvali z lepim dizajnom in 4,8 inch-nim zaslonom Super AMOLED HD ločljivosti. Notranjost mobitela poganja 4 jederni procesor in operacijski sistem Android 4.2. Na zadku mobitela je nameščena 13 MP kamera z LED bliskavico, za energijo pa bo poskrbela 2200 mAh baterija. Za Tušmobil Sirus W980 bo v prosti prodaji potrebno odšteti 350€, na voljo pa je tudi v paketih Free, Mingl, Brezmejni in Najbližji.

Tušmobil Sirius W980 in Tušmobil Vega W967.

Kakovosten, vendar manj napreden, je tudi model Tušmobil Vega W967. Vega W967 premore privlačen dizajn in 4,7 inc-ni LCD zaslon HD ločljivosti. Na mobitelu je nameščen operacijski sistem Android 4.2, ki pa ga poganja neznani procesor. Na zadku mobitela je nameščena 8 MP kamera z LED bliskavico. Baterija je velikosti 2000 mAh. Mobitel je na voljo v prosti prodaji za 230€, možno ga je dobiti tudi v paketih Free, Brezmejni, Mingl in Najbližji.

Ostali trije modeli Tušmobil Kentaurus, Tušmobil Nile in Tušmobil Y1 so namenjeni začetnikom oz. upobabnikom, ki ne potrebujejo zmogljivega telefona. Tušmobil Kentaurus je primeren za tisti, ki želite osnovne funkcije od pametnega mobitela ter zaslon na dotik. Modela Tušmobil Nile in Y1 pa sta osnovna telefona za še preprostejšo uporabo – za tiste ki veliko pišete e-poštna sporočila ali SMS sporočila bo zanimiv model Nile, saj ima namesto navadne tipkovnice polno QWERTZ tipkovnico. Več o omenjenih modelih si lahko pogledate tukaj.

Tušmobil Kentaurus, Nile in Y1.

KOMENTAR – Ponudba mobitelov pod lastno blagovno znamo prinaša eno veliko prednost – to je cena. Mobilni operaterji lahko s sodelovanjem pri izdelavi in zahtevami po specifikacijah mobitela, ki jih zahteva lokalni trg, drastično znižajo ponujeno ceno mobilnega telefona. Vendar pa tak sistem prinaša tudi negativne posledice – predvsem na strani posodabljanja programske opreme. Ni za pričakovati, da bodo omenjeni mobiteli kadarkoli posodobljeni na najnovejši operacijski sistem Android, redke posodobitve, ki bodo s časoma prišle, bodo usmerjene le v popravljanje napak ali prilagajanje nastavitev na lokalno omrežje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here