Sedemnajst let po prvotnem lansiranju telefona Nokia 3310 naj bi finsko podjetje HMD Oy Global, ki ima ekskluzivne pravice za prodajo telefonov pod blagovno znamko Nokia, svetu predstavilo prenovljeno različico klasičnega telefona.

Saj poznate številne šale o tem legendarnem telefonu: tisto o katastrofi ob padcu Nokie 3310 v WC školjko – školjka se uniči, telefon pa ostane nepoškodovan. Pa o uporabi Nokie 3310 kot neprebojnega jopiča. Internet so preplavili tudi dvoboji z neuničljivim Chuckom Norrisem.

e84

Dejstvo je, da je prodajna uspešnica – po podatkih Nokie naj bi prodali kar 126 milijonov telefonov – navduševala s svojo trpežnostjo in dolgo življenjsko dobo baterije, zaradi česar je prirasla k srcu številnim po vsem svetu. Prvotno različico so »upokojili« leta 2005. Se še spomnite njenih tipičnih zvonenj? Preverite spodnji posnetek! 😉

Prenovljena različica telefona Nokia 3310 bo predstavljena 26. februarja, na kongresu mobilne telefonije (Mobile World Congress) v Barceloni. Najprej naj bi bila dostopna zgolj evropskemu in severnoameriškemu trgu, cena pa naj bi bila zgolj 59 € – občutno manj od prvotne cene.
Natančnejših informacijah o podrobnostih telefona zaenkrat še ni, vsi pa upamo, da bodo razvijalci vključili tudi legendarno igro Kača.

Trije pametni telefoni

HMD bo sicer lansiral tudi tri pametne telefone: poleg Nokie 6 (full HD, 5.5-palčni zaslon, Snapdragon 430, 4 GB RAM-a in kamera s 16 megapiksli), ki so jo že predstavili za kitajski trg še Nokio 3 in 5. Telefona z operacijskim sistemom Android 7.0 Nougat naj bi ciljala predvsem na nizkocenovni trg.

nokia6-930x423

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here