Po končanem prvem sejmu elektronike v letu 2014 (CES, Las Vegas) je nekaj nedvomno jasno – leto 2014 bo leto nosljivih naprav. Tako so vsi po vrsti od Sony-a, LG-ja, Garmin-a in mnogih drugih predstavljali nove pametne zapestnice, pametne ure, pametne slušalke, pametne igrače.. in na koncu pride še dobro znano podjetje Babolat, ki je predstavilo prvi pametni teniški lopar!

Kar malce krivo se počutimo glede naslova novice, saj gre za resen in realen produkt. A mislimo, da njegova funkcija ne bo prinesla velikih sprememb in je bolj za zabavno primerjavo na koncu prijateljske tekme in ne kot pomoč pri doseganju vrhunskih rezultatov. In tudi to je dobro – povejte nam koliko moških srednjih let ne mara igrač?

Kakorkoli, teniški lopar Babolat Play Pure Drive je po velikosti, obliki, trdoti in velikosti držala enak loparju Babolat Pure Drive. Razlika se nahaja v notranjosti držala. V njem so namreč integrirani različni senzorji, čip za Bluetooth in seveda baterija. Senzorji v notranjosti bodo zabeležili vsak udarec – njegovo smer, moč, spin in položaj žogice na loparju ob udarcu. Po koncu igre si boste lahko vso statistiko preko Bluetooth povezave in aplikacije za Android ali iOS ogledali na vašem pametnem mobitelu ali tabličnem računalniku. Zanimivo in predvsem zabavno. Vgrajena baterija bo dobra za 6 ur igre, tako da vam ni potrebno skrbeti za vtičnico na tenis igrišču (polni se preko microUSB priključka). Je pa res, da če se zadeva prime, bomo igralci tenisa lahko imeli nov izgovor – “joj ne morem, pozabil sem si napolniti lopar!”. Več o omenjenem produktu si lahko ogledate na uradni strani tukaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here